Energie

Cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie

Naast het hart en de ademhaling bezit het lichaam nog een derde ritme: het cranio sacrale, een traag maar krachtig ritme door het uitzetten en inkrimpen van onze schedel. Dit kan waargenomen worden van je schedel (cranium) tot je heiligbeen (sacrum). Zo heeft een belangrijke invloed op ons gehele centraal zenuwstelsel. Wanneer fysieke of emotionele blokkades ontstaan, kan dit tot fysieke klachten of moeheid leiden. Met Cranio Sacraal Therapie doe je ze weer verdwijnen. Jouw systeem gaat in een diepe ontspanning waardoor spanningen, weerstand en pijnpatronen zich lossen. Op deze manier kan de zelfhelende kracht van het lichaam haar werk doen waardoor je levensenergie weer meer aangesproken wordt en kan stromen.

Klankhealing

Alles in het universum is constant in trilling, zowel alle dingen om je heen als alle levende wezens. Zowel ons fysiek lichaam als onze emoties en onze psyche hebben hun eigen specifieke frequentie.
Doordat ons lichaam uit gemiddeld 70% water bestaat en water een betere geleider is dan lucht, worden geluidsgolven niet alleen met het gehoor opgevangen maar door het hele lichaam. Op basis van het principe van ‘sympathische resonantie’, kan de klank van instrumenten of de menselijke stem een lichaam dat ‘ontstemd’ is, dus terug in balans brengen. Klank werkt krachtig, ontspannend en helend.

Hoe wordt een klankhealing gegeven? Je ligt ontspannen op de behandeltafel. De instrumenten worden zowel naast als op het lichaam geplaatst en bespeeld. Zo mag je ervaren wat de klanken en trillingen met je innerlijke doen. Naast het bespelen van instrumenten zing ik boventonen omdat deze een nog diepere werking hebben dan de trilling van instrumenten.
Er kan gewerkt worden op een specifiek thema of algemeen op ontspanning.

 

 

Klankhealing

Klankhealing

 

 

 

Reikihealing en Reiki-inwijdingen

Reikihealing en Reiki-inwijdingen

Reiki is een methode waar universele energie (Ki of Chi) wordt doorgegeven van de gever aan de ontvanger. Deze energie leidt tot verbetering van het fysieke, mentale, emotionele en spirituele goed-voelen doordat het zelfhelend vermogen van de mens wordt hersteld.
Hoe wordt een Reiki-behandeling gegeven? Je ligt ontspannen op de behandeltafel. Via Reiki-technieken wordt de universele levensenergie via je chakra’s en aura in je lichaam getuned. Daar zal de energie zijn werk doen.
Er kan gewerkt worden op een specifiek thema of algemeen op ontspanning.

Reiki-inwijdingen worden gegeven in de 1e, 2e en 3e graad A en 3e graad B volgens het ‘Traditionele Usui systeem’. Deze inwijdingen kunnen zowel individueel als in groep gebeuren.

Reikihealing en Reiki-inwijdingen

Let wel: de individuele behandelingen vervangen geen noodzakelijke medische behandelingen maar kunnen wel een verrijkende aanvulling zijn.

Over Liesbeth

Liesbeth Verbeek is gepassioneerd door stem en klanken. In haar hulp verlenen aan mensen, past zij creatieve therapievormen toe, verschillende coachingsystemen, stembevrijding, lichaamswerk, energiewerk en meditatie.


Sen

Paul Bellefroidlaan 29/9
     3500 Hasselt
Schrijnbroekweg 24
3520 Zonhoven
+32 477 69 41 49
Contacteer me
Facebook

Therapievormen

Werken met verschillende technieken, ook los van stemproblemen, neemt alsmaar een groter deel in van mijn praktijk.

HappinesscoachingHappinesscoaching
Script-as-methodeScript-as-methode
Cranio-sacraal-therapieCranio-sacraal-therapie
KlankhealingKlankhealing
ReikiReiki