Sen

Herfst MANTRA (27/11/2021)

Herfst MANTRA (27/11/2021)

Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. In sommige gevallen wordt hij herhaald en is hij bedoeld als een continue recitatie om de aandacht van onszelf af te wenden en op die manier los te komen van onze gedachten en zorgen. Mantra’s worden veelal gezongen tijdens meditaties.

Voor de herkomst van het woord mantra zijn er verschillende verklaringen. Volgens velen is het een combinatie van de Sanskrietse woorden manasah (geest) en tra (bevrijding door beheersing van die geest).

Hoewel het woord ‘mantra’ uit het Sanskriet komt, worden in feite in zowat alle religies ter wereld vele, telkens verschillende, mantra's gebruikt voor verschillende doelen. Bijvoorbeeld om een status van trance of om geestelijke zuivering te bereiken, voor het verkrijgen van siddhi's (mystieke vermogens). De energie fungeert dus als een magneet voor het aantrekken en bundelen van spirituele vibraties.

Voor degene die al eens vaker wat gelezen heeft over mantra’s zal ongetwijfeld het getal 108 ergens opgepikt hebben. Het getal 108 heeft in het Boeddhisme en Hindoeïsme een mystieke betekenis. Om de geest te beschermen wordt een mantra 108 keer uitgesproken en om je daarbij te helpen is er een zogenaamde ‘mala’ een mantraketting met 108 kralen.

Het mantra-zingen binnen SEN geeft je de mogelijkheid om de helende kracht van mantra's aan den lijve te ondervinden. We zingen samen in groep een aantal mantra’s afgestemd op de tijd van het jaar of een bijzondere gebeurtenis. Piano, tampura en natuurlijke slaginstrumenten zorgen voor een muzikale ondersteuning. We verbinden ons heel bewust met de unieke trilling van elke mantra en creëren samen een 'energetische veld'. De energie van de mantra's brengt ons fysieke en emotionele lichaam terug in balans en op een dieper niveau zorgt de kracht van de herhaling voor een diepgaande transformatie in ons bewustzijn.

En… maak je geen zorgen, je hoeft écht geen geoefende zanger te zijn om mantra's te zingen! Het gaat immers niet over mooi zingen maar wel de zin om de trillingen toe te laten en te genieten van de kracht van de groep.

De grote zaal in het Natuurpunthuis, op de Kinderboerderij Kiewit te Hasselt, is een warme gezellige ruimte waar we de plaats hebben om op ‘Covid-afstand’ van elkaar te zitten maar toch het gevoel kunnen creëren van ‘samen zijn’, iets waar we ondertussen allen intens naar verlangen!!

 

 

"I would like to encourage everyone to find their own song... and I don't mean necessarily music. By 'song' I mean our intrinsic individual creativity. Our creativity is so close to us, that sometimes we tend to overlook it or even devaluate it. We somehow adopt the attitude that if it's easy, it isn't worth much. As if only effort creates something 'great'.

Well, I have to say, in my case at least, that is not so! My whole life changed when I trusted my own song, which was simply to sing mantras. They were always there inside me. All I had to do was to be open to them!"

Deva Premal in 'More than Music - the Deva Premal and Miten Story'

 

Opmerking
Een week voor datum wordt u een mail toegezonden met daarin de coronarichtlijnen die op dat moment van toepassing zijn.

Informatie

Startdatum 27-11-2021 19:30
Prijs per persoon 15,00€
Locatie Vergaderzaal Natuurpunt Bezoekerscentrum Kiewit (Hasselt)
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie kaart

Over Liesbeth

Liesbeth Verbeek is gepassioneerd door stem en klanken. In haar hulp verlenen aan mensen, past zij creatieve therapievormen toe, verschillende coachingsystemen, stembevrijding, lichaamswerk, energiewerk en meditatie.


Sen

Paul Bellefroidlaan 29/9
     3500 Hasselt
Schrijnbroekweg 24
3520 Zonhoven
+32 477 69 41 49
Contacteer me
Facebook

Therapievormen

Werken met verschillende technieken, ook los van stemproblemen, neemt alsmaar een groter deel in van mijn praktijk.

HappinesscoachingHappinesscoaching
Script-as-methodeScript-as-methode
Cranio-sacraal-therapieCranio-sacraal-therapie
KlankhealingKlankhealing
ReikiReiki